onsdag 11. februar 2009

Live fra næringsrådet - første erfaringer.

Vi har i dag for første gang testet ut CoverItLive. Første sak var fra frokostmøtet i Asker og Bærum Næringsråd, hvor Arne Skauge og Jan Tore Sanner innledet under tittelen Finanskrisen avblåst?

Hovedkonklusjon:
Denne type liverapportering gir oss mye bedre mulighet til å komme tettere på områder som vi normalt i stor grad har overlatt til avisen.
Det gjelder spesielt vår dekning av politikk og næringsliv. Det er en viktigere dimensjon enn å kunne levere enda mer sportsinnhold (noe vi også helt sikkert kommer til å gjøre).

Rapporteringen:
Som rapportør gjorde jeg meg disse erfaringene:
Arne Skauges innledning var mest krevende å rapportere. Foredraget hadde et makroøkonomisk perspektiv tett knyttet opp mot plansjer presentert underveis. Således var det interessant å lytte til, men krevende å finne de gode, raske poengene å rapportere, ettersom det tidvis var lengre resonnementer som ble presentert.

Politikeren Jan Tore Sanner var enklere. Her var det flere retoriske poeng og tilløp til one-linere. For eksempel skapte EU-sitatet umiddelbare reaksjoner hos leserne.

Aller mest spennende ble det når også salen slapp løs. Da kom de gode lokale poengene fram, og rapporteringen føltes straks veldig levende. Derfor blir det spennende å kunne bruke denne rapporteringsformen fra politiske møter.

Teknisk:
CoverItLive fungerte som en drøm, og etter hvert fikk vi også satt opp et tilgangsord, slik at det var mulig å sende meldinger fra Twitter. Det var kun mine testforsøk som gikk ut her, men igjen - det fungerte helt problemfritt.

Oppdatert: En tilbakemelding etterpå var at det å ha Budstikka i halvfet foran hvert innlegg vi postet skapte mer forvirring enn det opplyste. Vår konklusjon er at vi ikke trenger å bruke denne funksjonen hvis det ikke er flere som rapporterer samtidig, slik systemet åpner for.

Problemet var mobilstreamingen fra qik.com, hvor telefonen rett og slett gikk tom for batteri veldig raskt. Med andre ord vil strømkabel være verdifullt tilleggsutstyr i fremtiden.

Jeg oppfatter bildekvaliteten var ok for formålet, og du kan se det vi streamet på qik.com/dagotter.

Et annet problem var embed-funksjonen i CoverItLive. Da jeg skulle legge inn streamingen fra qik, så startet en annen stream istedenfor min egen. Dette skjedde to ganger. Samtidig var det korrekt video som ble streamet direkte på Budstikka.no, slik at feilen må ligge enten hos qik eller CoverItLive.

Oppsummert: Dette gjør vi igjen.

Ingen kommentarer:

 
Twingly BlogRank