torsdag 22. januar 2009

Miniblogger fra Budstikka

Vi satser på kortere, raskere kommentarer i direkte tilknytning til artiklene.

Det raskest voksende nettformatet om dagen er såkalte mikroblogger, først og fremst synliggjort gjennom Twitter . På min egen side - twitter.com/dagotter - følger jeg både venner, kolleger og utviklingsmiljøer, som for eksempel NRKBeta og Edda Interaktiv.

Her blir jeg oppdatert på informasjon, får tips om blogger, nye nett-tjenester osv. Det hele minner om statuslinjen på Facebook, bare med et (som regel) større faglig tilsnitt.

Det særegne med Twitter er at du kun kan skrive 160 tegn. Kommentarene må være korte og spontane.

Dette korte, raske formatet vil vi dyrke på Budstikka.no. Vi har allerede innført et nytt kommentarsystem.

Det neste nå er at vi selv vil kommentere saker underveis, ikke bare i form av lengre blogger som denne, men i kortformat i artiklene.

Hensikten er både å kunne delta i den raske debatten som foregår på nett og tilpasse seg denne, samtidig som vi bygger opp Budstikka.no til et enda viktigere sted for lokal debatt.

For at det skal gå tydelig frem hva som er kommentarer, vil vi merke disse miniblogg, slik at de skal skille seg fra innlegg der vi enten svarer på spørsmål vedrørende Budstikka eller opplyser om innlegg som er fjernet.

Det første eksempelet på en slik miniblogg, er en kommentar til Finn-Erik Vinjes utspill: - Bisarre og utidige navn.

Vi oppfordrer samtidig alle våre brukere til å registrere seg på IntenseDebate, slik at du kan bygge deg opp status som kommentator hos oss.
Registrerte brukere vil både få poeng utifra hvor ofte de debatterer og i hvilken grad andre registrerte brukere stemmer på deres innlegg.
Blant de første til å registrere seg er lederen i Asker Frp, Ole Jacob Johansen . Vi håper flere følger eksempelet.
Artikkelen er også publisert på Budstikka.no, og kan leses her.

Ingen kommentarer:

 
Twingly BlogRank