onsdag 7. januar 2009

Kjør debatt!

Budstikka.no tar i dag i bruk samme kommentarsystem som Barack Obama.

For Budstikka er det viktig å få opp engasjementet i leserdebattene. Vi ønsker rett og slett mer debatt på flere av sakene, fordi vi ønsker størst mulig lokalt engasjement i Asker og Bærum.

Vi tror det gamle systemet har vært for tungvint, og i tillegg manglet funksjoner, for eksempel å kunne svare direkte på enkeltinnlegg eller stemme på innlegg.

Etter å ha vurdert flere løsninger har vi bestemt oss for å teste ut IntenseDebate som nytt kommentarsystem. Systemet er det samme som USAs neste president Barack Obama bruker på sin blogg change.gov.

For å ta den største åpenbare svakheten først: Systemet er på engelsk. Følgelig er alle knapper etc også på engelsk. Vi har forespurt IntenseDebate om muligheten for en norsk variant, men det vil ikke komme støtte for flere språk med det første.

Når vi likevel velger å lansere IntenseDebate med engelsk språk - kall det gjerne en betavariant - så er det fordi systemet har mange fordeler, som vi i sum mener oppveier for den språklige ulempen.

IntenseDebate gir brukerne en mulighet til å registrere seg. De registrerte brukerne kan dermed bygge seg opp en posisjon på Budstikka.no, dersom de velger å være aktive ved at de scorer poeng når de selv skriver innlegg eller ved at andre brukere stemmer på deres innlegg.

Det er fortsatt mulig å skrive innlegg uten å være registrert. Vi håper likevel at flest mulig registrerer seg, og deltar aktivt både ved å skrive innlegg og stemme på de gode innleggene.

Internt har også systemet noen klare fordeler. Vi får nå et langt bedre system for å moderere innlegg, hvor for eksempel innlegg som inneholder bannord automatisk sendes til moderering før de evt. publiseres.

Dessuten kan vi mer effektivt blokkere nettadresser som sprer uønsket innhold på vårt nettsted.

IntenseDebate har også vært forbilledlig enkelt å installere. Peter Haza startet arbeidet med implementeringen mandag, og to dager senere lanserer vi.

Derfor - kjør debatt!

Ingen kommentarer:

 
Twingly BlogRank